Miten puheterapiaan?

  • Ajankohtaista
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to site admins
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.
Type: OAuthException

Kela on tiedottanut 20.3.2020 vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioiden toteuttamisesta:

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioita on edelleen mahdollista toteuttaa läsnäkuntoutuksena. Palveluntuottajan ja asiakkaan on sovittava kuntoutuksen jatkamisesta yhdessä. Jos kuntoutusta päätetään jatkaa kasvokkain, palveluntuottajan ja asiakkaan on arvioitava koronavirusinfektion leviämiseen liittyvät riskit ja huolehdittava tehostetusta hygieniasta ja muusta tarpeellisesta suojautumisesta.

Kela suosittaa, että vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat järjestetään etäkuntoutuksena, jos etäkuntoutus sopii asiakkaalle ja terapeutille. Myös Puheterapiapisteellä otetaan etäterapia käyttöön poikkeustilanteen ajaksi. Etäterapia edellyttää, että käytettävissä on tietokone, jossa on kamera ja sisäinen mikrofoni, internet-yhteys ja sähköpostiosoite. Lasten etäterapiassa aikuisen läsnäolo on välttämätöntä.

Hyvät asiakkaamme, ollaan yhteydessä ja suunnitellaan yhdessä mahdollisimman toimiva ja turvallinen ratkaisu kuntoutuksen toteuttamiseksi. ❤️
... Näytä enemmänNäytä vähemmän

1 vuotta sitten

Puheterapiaan hakeudutaan hoitavan lääkärin lähetteellä.

Terapian kustantaa useimmiten kunta/kaupunki, Kela (ks. Lisätietoja ja linkkejä) tai vakuutusyhtiö. Lyhyitä jaksoja on mahdollista toteuttaa myös omakustanteisesti.

Suosituksen/lähetteen saatuaan asiakas voi ottaa meihin yhteyttä (ks. Yhteystiedot) ja lähettää esitietoja postitse terapiatilanteen ja terapian toteuttamisen arvioimiseksi. Kuntoutuspaikkojen saatavuus on aina hyvä varmistaa ennen maksusitoumuksen/ ostopalveluosoituksen kirjoittamista Puheterapiapisteen puheterapeuteille.

Tarvitsetko puheterapiaa?